Egzotikus babsaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 doboz vörös bab konzerv
  • 1 doboz darabolt ananász konzerv
  • 1 közepes póréhagyma
  • kb. 5 ek majonéz
  • bors

Elkészítése:

A bab és ananász konzerveket leszűrjük, keverőtálba tesszük. Ha szükséges, az ananászt kisebb darabokra vágjuk.
A póréhagymát megtisztítjuk, hosszában ketté vágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, és a többi hozzávalóhoz adjuk.

Kevés borssal ízesítjük. Hozzákeverjük a majonézt, épp annyit, hogy csak kapjon egy bevonatot az egész. Sózni nem szükséges, mert a bab és a majonéz is tartalmaz sót.

Sült és rántott húsok mellé köretnek isteni, de akár pirított bagett szeletekkel vacsorára is tálalhatjuk. Nálunk Húsvétkor nagy sikere volt.

Jó étvágyat!

Tipp:

Természetesen előfőzött száraz babból, friss ananászból és házi majonézzel is elkészíthető.