Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dupla csirkeburger recept

Dupla csirkeburger
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db nagy hamburger zsemle

    A húspogácsához:

    • 80 dkg darált csirke vagy pulyka hús
    • 2 fej vöröshagyma
    • őrölt fekete bors
    • szárnyas fűszerkeverék
    • étolaj

    Zöldségek:

    • 1 fej saláta /lolo,tölgyfasaláta,fejes saláta,jégsaláta/
    • 4 db paradicsom
    • 1 db kígyóuborka
    • 4 fej lilahagyma
    • 20 dkg csalamádé

    Öntetnek:

    • mustár
    • ketchup

    Előkészítés:

    A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot, lila hagymát, uborkát karikákra vágjuk.

    Elkészítés:

    A húspogácsákhoz a darált húst elkeverjük a fűszerekkel és a finomra vágott hagymával. Vizes kézzel nyolc gombócot formázunk, olajozott tálcán ellapítjuk és grillen vagy serpenyőben kevés olajon megsütjük. A zsemlét három részre vágjuk. Az alsó részre salátaleveleket teszünk, majd a húst és tetszőleges sorrendben a zöldségeket. Visszatesszük a középső zsemlekarikát, majd megismételjük a rétegezést. A rétegek közé tehetünk mustárt, ketchupot vagy külön adjuk hozzá a tálalásnál.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá