Dupla csirkeburger recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 db nagy hamburger zsemle
A húspogácsához:
- 80 dkg darált csirke vagy pulyka hús
- 2 fej vöröshagyma
- őrölt fekete bors
- só
- szárnyas fűszerkeverék
- étolaj
Zöldségek:
- 1 fej saláta /lolo,tölgyfasaláta,fejes saláta,jégsaláta/
- 4 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 4 fej lilahagyma
- 20 dkg csalamádé
Öntetnek:
- mustár
- ketchup
Előkészítés:
A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot, lila hagymát, uborkát karikákra vágjuk.
Elkészítés:
A húspogácsákhoz a darált húst elkeverjük a fűszerekkel és a finomra vágott hagymával. Vizes kézzel nyolc gombócot formázunk, olajozott tálcán ellapítjuk és grillen vagy serpenyőben kevés olajon megsütjük. A zsemlét három részre vágjuk. Az alsó részre salátaleveleket teszünk, majd a húst és tetszőleges sorrendben a zöldségeket. Visszatesszük a középső zsemlekarikát, majd megismételjük a rétegezést. A rétegek közé tehetünk mustárt, ketchupot vagy külön adjuk hozzá a tálalásnál.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.