Dupla csirkeburger

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db nagy hamburger zsemle

A húspogácsához:

  • 80 dkg darált csirke vagy pulyka hús
  • 2 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • szárnyas fűszerkeverék
  • étolaj

Zöldségek:

  • 1 fej saláta /lolo,tölgyfasaláta,fejes saláta,jégsaláta/
  • 4 db paradicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • 4 fej lilahagyma
  • 20 dkg csalamádé

Öntetnek:

  • mustár
  • ketchup

Előkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk. A paradicsomot, lila hagymát, uborkát karikákra vágjuk.

Elkészítés:

A húspogácsákhoz a darált húst elkeverjük a fűszerekkel és a finomra vágott hagymával. Vizes kézzel nyolc gombócot formázunk, olajozott tálcán ellapítjuk és grillen vagy serpenyőben kevés olajon megsütjük. A zsemlét három részre vágjuk. Az alsó részre salátaleveleket teszünk, majd a húst és tetszőleges sorrendben a zöldségeket. Visszatesszük a középső zsemlekarikát, majd megismételjük a rétegezést. A rétegek közé tehetünk mustárt, ketchupot vagy külön adjuk hozzá a tálalásnál.

Jó étvágyat kívánok hozzá!