Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dödölle (Gánica) recept

Dödölle (Gánica)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók 3 főre

    • 50 dkg burgonya
    • 4 dl víz
    • só ízlés szerint
    • 18 dkg liszt

    Pirításhoz:

    • 1,5 közepes fej vöröshagyma
    • 2-3 evőkanál zsír

    Tálaláshoz:

    • tejföl

    Elkészítés:

    A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, megsózzuk, és fedő alatt puhára főzzük.

    Amíg a burgonya fő, a vöröshagymát apróra kockázzuk.

    Ha a krumpli megpuhult, a főzővízzel együtt krumplinyomóval vagy fakanállal összetörjük. Alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és addig dolgozzuk, amíg sűrű, sima masszát kapunk.

    Egy serpenyőben zsírt olvasztunk, majd a hagymát üvegesre pirítjuk, enyhén megsózzuk. A burgonyás masszából két olajozott kanál segítségével nagyobb galuskákat formázunk, és a hagymás zsíron minden oldalukat aranybarnára pirítjuk. Ez oldalanként kb. 3-4 percet vesz igénybe.

    Forrón tálaljuk, tejföllel meglocsolva, magában vagy köretként.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek