Dödölle (Gánica) recept

Hozzávalók 3 főre
- 50 dkg burgonya
- 4 dl víz
- só ízlés szerint
- 18 dkg liszt
Pirításhoz:
- 1,5 közepes fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál zsír
- só
Tálaláshoz:
- tejföl
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, megsózzuk, és fedő alatt puhára főzzük.
Amíg a burgonya fő, a vöröshagymát apróra kockázzuk.
Ha a krumpli megpuhult, a főzővízzel együtt krumplinyomóval vagy fakanállal összetörjük. Alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és addig dolgozzuk, amíg sűrű, sima masszát kapunk.
Egy serpenyőben zsírt olvasztunk, majd a hagymát üvegesre pirítjuk, enyhén megsózzuk. A burgonyás masszából két olajozott kanál segítségével nagyobb galuskákat formázunk, és a hagymás zsíron minden oldalukat aranybarnára pirítjuk. Ez oldalanként kb. 3-4 percet vesz igénybe.
Forrón tálaljuk, tejföllel meglocsolva, magában vagy köretként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »