Dödölle (Gánica) recept

Hozzávalók 3 főre
- 50 dkg burgonya
- 4 dl víz
- só ízlés szerint
- 18 dkg liszt
Pirításhoz:
- 1,5 közepes fej vöröshagyma
- 2-3 evőkanál zsír
- só
Tálaláshoz:
- tejföl
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, megsózzuk, és fedő alatt puhára főzzük.
Amíg a burgonya fő, a vöröshagymát apróra kockázzuk.
Ha a krumpli megpuhult, a főzővízzel együtt krumplinyomóval vagy fakanállal összetörjük. Alacsony hőfokon, folyamatos keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, és addig dolgozzuk, amíg sűrű, sima masszát kapunk.
Egy serpenyőben zsírt olvasztunk, majd a hagymát üvegesre pirítjuk, enyhén megsózzuk. A burgonyás masszából két olajozott kanál segítségével nagyobb galuskákat formázunk, és a hagymás zsíron minden oldalukat aranybarnára pirítjuk. Ez oldalanként kb. 3-4 percet vesz igénybe.
Forrón tálaljuk, tejföllel meglocsolva, magában vagy köretként.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »