Darált hússal töltött burgonya recept

Hozzávalók:
- 5 szem, kb egyforma, nagyobb burgonya,
- 20 dkg darált hús, melyet úgy fűszerezünk, mintha fasírtot csinálnánk
- 1 dl olaj, vagy vaj a tepsi, vagy jénai tál aljára
Elkészítés:
A burgonyákat megpucoljuk, majd hosszában kettévágjuk. Karalábé vájóval kimélyítjük, és beletesszük az összekevert, fűszerezett húst.
A burgonyákat szorosan egymás mellé rakva és a kivájt burgonyadarabokat is rátéve, alufóliával letakarva betesszük a sütőbe (a tepsi alját kikenjük olajjal és kevés vizet öntünk a burgonyák alá).
Mielőtt elkezdene pirosodni, minden burgonyára teszünk egy kis kanál tejfölt, és szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »