Darált hússal töltött burgonya

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 5 szem, kb egyforma, nagyobb burgonya,
  • 20 dkg darált hús, melyet úgy fűszerezünk, mintha fasírtot csinálnánk
  • 1 dl olaj, vagy vaj a tepsi, vagy jénai tál aljára

Elkészítés:

A burgonyákat megpucoljuk, majd hosszában kettévágjuk. Karalábé vájóval kimélyítjük, és beletesszük az összekevert, fűszerezett húst.

A burgonyákat szorosan egymás mellé rakva és a kivájt burgonyadarabokat is rátéve, alufóliával letakarva betesszük a sütőbe (a tepsi alját kikenjük olajjal és kevés vizet öntünk a burgonyák alá).

Mielőtt elkezdene pirosodni, minden burgonyára teszünk egy kis kanál tejfölt, és szép pirosra sütjük.