Cukkinis, gombás ragu makarónival recept

Hozzávalók:
- 30 dkg darált hús, ki milyet szeret
- 5 dkg bacon
- 2 db kisebb cukkini
- 4 db nagyobb gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 cs makaróni
- 2 dl tejföl
- zsiradék
- 1 kávéskanál liszt vagy keményítő
- 1 cs petrezselyem
- só
- bors
- majoránna
- pici delikát
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
A szalonnát apró kockára vágom és zsírjára pirítom, ezen arany barnára pirítom a hagymát, hozzáadom a darált húst. Amikor a darált hús jól lepirult hozzáadom az aprított petrezselymet és a gombát. A
mikor a gomba elfőtte az összes levét jöhet rá a kockára vágott cukkini. Jól összepirítom az egészet, ekkor a tejfölt kikeverem a liszttel, összeforgatom és a tészta főző vizéből teszek rá annyit, hogy jó krémes állaga legyen.
A tésztát a használati utasításnak megfelelően kifőzöm.
A makarónival és sajttal megszórva tálalom.
Tipp:
Ez egy mindent bele étel. Ízlés és alapanyag szerint variálható. Nagyon kiadós laktató.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »