Cukkini lepény recept
Hozzávalók:
- 2 cukkini
- 1 kis pohár tejföl (én csak 2 evőkanállal tettem bele)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés friss petrezselyemzöld aprítva
- bors, só
- 2-4 ek liszt (amennyit felvesz)
Elkészítése:
A cukkiniket megmosom, nagy lyukú reszelőn lereszelem. Ha öregebb a cukkini meghámozom, ketté vágom és kikanalazom a magos belsejét úgy reszelem le.
Ráütöm a két tojást, ráteszem a tejfölt, a zúzott fokhagymát, petrezselyemzöldet, borsozom, majd annyi lisztet, hogy ne legyen sem folyós, sem nagyon kemény.
Összeforgatom, végül sózom. Nem kell nagyon kikeverni. Közben olajat hevítek, kanállal tojásnyi nagyságúakat szaggatok a forró olajba, kicsit ellapítgatom és mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
Sztori: Mostanában sajnos nincs sok időm a konyhában foglalatoskodni, így a receptek közül is azokat választom, melyek idő hiányában hipp-hopp elkészíthetők. Ilyen ez a cukkini lepény is, amely annyira egyszerű és finom. Akár köretként, vagy fűszeres, fokhagymás tejföllel magában is megállja a helyét.