Cukkini lepény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • 1 kis pohár tejföl (én csak 2 evőkanállal tettem bele)
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés friss petrezselyemzöld aprítva
  • bors, só
  • 2-4 ek liszt (amennyit felvesz)

Elkészítése:

A cukkiniket megmosom, nagy lyukú reszelőn lereszelem. Ha öregebb a cukkini meghámozom, ketté vágom és kikanalazom a magos belsejét úgy reszelem le.

Ráütöm a két tojást, ráteszem a tejfölt, a zúzott fokhagymát, petrezselyemzöldet, borsozom, majd annyi lisztet, hogy ne legyen sem folyós, sem nagyon kemény.

Összeforgatom, végül sózom. Nem kell nagyon kikeverni. Közben olajat hevítek, kanállal tojásnyi nagyságúakat szaggatok a forró olajba, kicsit ellapítgatom és mindkét oldalát szép pirosra sütöm.

Sztori: Mostanában sajnos nincs sok időm a konyhában foglalatoskodni, így a receptek közül is azokat választom, melyek idő hiányában hipp-hopp elkészíthetők. Ilyen ez a cukkini lepény is, amely annyira egyszerű és finom. Akár köretként, vagy fűszeres, fokhagymás tejföllel magában is megállja a helyét.