Cukcsánka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini (feldolgozás után mérve 900 g)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 púpos ek liszt
- 1 tk só
- 0,5 kk bors
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A cukkinikat alaposan megtisztítjuk, héjukat lehántjuk, a magos részt kivágjuk. A reszelő nagy lyukán lereszeljük. Meghintjük a sóval, borssal, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, beleütjük a tojást, belekanalazzuk a lisztet, és jól összekeverjük.
Az olajat felforrósítjuk, majd 1-2 ek masszát beletéve közepes lángon barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal kínáljuk.
Tipp:
A klasszikus lapcsánka cukkinis változata. Nyáron többször is asztalra kerül a bő cukkinitermés miatt. Persze azért is, mert nagyon szeretjük.
A cukcsánka kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »