Csirkés batyu zöldségekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott, leveles tészta
A pörkölthöz:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
- 1 evőkanál olaj
- késhegynyi pirospaprika
A batyuk kenéséhez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tálaláshoz:
- 0,5 kg vegyes zöldség
- 1 evőkanál folyékony margarin
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a felhevített olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, majd felöntjük 1 dl vízzel. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk az apróra vágott húst és ízlés szerint fűszerezzük. Puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
A zöldségeket a felhevített margarinon roppanósra sütjük.
A leveles tésztát kiengedjük, majd kinyújtjuk és 12 négyzetre vágjuk. A pürésített hússal és kevés zöldséggel megtöltjük, majd a sarkait összefogjuk és a tetején kissé megtekerjük.
Sütőpapíros tepsibe tesszük a batyukat, felvert tojással megkenjük és 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.
Az elkészült batyukat a zöldségekkel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »