Csirkés batyu zöldségekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott, leveles tészta
A pörkölthöz:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
- 1 evőkanál olaj
- késhegynyi pirospaprika
A batyuk kenéséhez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tálaláshoz:
- 0,5 kg vegyes zöldség
- 1 evőkanál folyékony margarin
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a felhevített olajon megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, átkeverjük, majd felöntjük 1 dl vízzel. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk az apróra vágott húst és ízlés szerint fűszerezzük. Puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
A zöldségeket a felhevített margarinon roppanósra sütjük.
A leveles tésztát kiengedjük, majd kinyújtjuk és 12 négyzetre vágjuk. A pürésített hússal és kevés zöldséggel megtöltjük, majd a sarkait összefogjuk és a tetején kissé megtekerjük.
Sütőpapíros tepsibe tesszük a batyukat, felvert tojással megkenjük és 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük.
Az elkészült batyukat a zöldségekkel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »