Csirkehúsos-tejfölös pizza recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 1 mokkáskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
- 2 evőkanál olaj
- annyi langyos víz,hogy összeálljon a tészta
Feltét:
- fél csirkemell csont és bőr nélkül
- 1 evőkanál olaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- só,bors
- egy nagy doboz tejföl
- 10 dkg mozarella
Elkészítése:
A tésztához a lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, majd beletesszük a sót, a cukrot, az olajat, és a langyos vízzel összedolgozzuk. Nagy méretű tepsit kilisztezünk, kihúzzuk a tésztát.
A feltéthez a csirkemellet apró kockákra vágjuk. Felaprítjuk a hagymát és pici olajon megfuttatjuk (pár perc),hozzáadjuk a csirkemell kockákat. Kifehéredésig kevergetve sütjük, majd kb.4 evőkanál vizet aláöntve félpuhára pároljuk (2-3perc). Sózzuk,borsozzuk. A tejföl felét hozzáöntjük, a másik felét a tésztára kenjük. Rátesszük a tejfölös csirkemellet és befedjük a mozzarellával. 200 fokon 12-15 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »