Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csicsóka chips recept

Csicsóka chips
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • kb. 1 kg csicsóka
    • kb. 5 dl olaj
    • 1 kk só

    Elkészítése:

    A csicsókát alaposan megtisztítjuk. A földet lemossuk róla, majd egy kefével, vagy dörzsi szivaccsal lesikáljuk a héját. Tegyük vízbe, amíg minddel nem végzünk. Ha mindet megtisztítottuk, uborkagyalun szeleteljük vékonyra.

    A felesleges vizet leitatjuk róla, majd olajat forrósítunk.

    Kevés csicsókát az olajba rakunk, egyszer átkeverjük, hogy ne ragadjanak össze.
    Ha már kezd barnulni, akkor érdemes egyet kiemelni, és ha a levegőn roppanós, akkor papírtörlőre kiszedni az összeset. Azonnal megszórjuk sóval. Ha későn vesszük ki az olajból, nagyon barna lesz és az íze is kesernyés.

    Magában is remek csemege.

    Tipp:

    Először érdeme 1-2 szelettel próbasütést végezni, hogy lássuk, elég forró-e az olaj, és mennyi idő az, mire tökéletesre sül.

    A csicsókából egy nagyon finom és különleges rágcsálnivalót készítettem. Tulajdonképpen az előkészítése nem is olyan bonyolult, de a sütésnél nagyon kell figyelni, hogy eltaláljuk a megfelelő hőmérsékletét az olajnak és azt a pillanatot, amikor a csicsóka még nem a legsötétebb, de ha már kiemeljük az olajból, akkor ropogós. A chips édeskés ízű, de ennek ellenére nagyon gyorsan elfogy. Szerintem nem lehet elegendő mennyiséget sütni belőle :-) Legközelebb megpróbálom a sütőben is elkészíteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá