Csicsóka chips recept

Hozzávalók:
- kb. 1 kg csicsóka
- kb. 5 dl olaj
- 1 kk só
Elkészítése:
A csicsókát alaposan megtisztítjuk. A földet lemossuk róla, majd egy kefével, vagy dörzsi szivaccsal lesikáljuk a héját. Tegyük vízbe, amíg minddel nem végzünk. Ha mindet megtisztítottuk, uborkagyalun szeleteljük vékonyra.
A felesleges vizet leitatjuk róla, majd olajat forrósítunk.
Kevés csicsókát az olajba rakunk, egyszer átkeverjük, hogy ne ragadjanak össze.
Ha már kezd barnulni, akkor érdemes egyet kiemelni, és ha a levegőn roppanós, akkor papírtörlőre kiszedni az összeset. Azonnal megszórjuk sóval. Ha későn vesszük ki az olajból, nagyon barna lesz és az íze is kesernyés.
Magában is remek csemege.
Tipp:
Először érdeme 1-2 szelettel próbasütést végezni, hogy lássuk, elég forró-e az olaj, és mennyi idő az, mire tökéletesre sül.
A csicsókából egy nagyon finom és különleges rágcsálnivalót készítettem. Tulajdonképpen az előkészítése nem is olyan bonyolult, de a sütésnél nagyon kell figyelni, hogy eltaláljuk a megfelelő hőmérsékletét az olajnak és azt a pillanatot, amikor a csicsóka még nem a legsötétebb, de ha már kiemeljük az olajból, akkor ropogós. A chips édeskés ízű, de ennek ellenére nagyon gyorsan elfogy. Szerintem nem lehet elegendő mennyiséget sütni belőle :-) Legközelebb megpróbálom a sütőben is elkészíteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »