Császármorzsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 2 dl tej
- 5 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 citrom héja
- vaj a sütéshez
- mandula v. mazsola
- lekvár
Elkészítése:
A tejbe beleszitálom a lisztet, a tojássárgáját pedig elkeverem habosra a cukorral, ezután mehet bele ez is a tejes lisztbe. Alaposan elkeverjük.
Reszeljük bele a citrom héját is. Már csak a tojásfehérje maradt, amit keményre felverünk, és óvatosan, szinte csak beleforgatjuk a masszába, hogy levegős maradjon, és ne törjön nagyon össze.
A vajat megolvasztom, és beleteszem a kicsit magasabb falú palacsintasütőbe. Beleöntjük a tésztát, és addig sütjük az egyik oldalát, amíg nem tudjuk elvágni négybe, és megfordítani. Miután megfordítottuk, akkor óvatosan, a fordító kanalunkkal elkezdjük kisebb darabokra szedni, és készre sütjük.
Mazsolát nem tettem bele, inkább mandulát, amit nagyon kevés vajon pirítottam meg, így puha lett, és nem olyan kiszáradt papírlap.
Tipp:
Én Nagymamám házi szamócalekvárját kínáltam mellé, de bármilyen édes gyümölcslekvár megteszi :)
A császármorzsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 40 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »
Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »