Császármorzsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg liszt
- 2 dl tej
- 5 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0,5 citrom héja
- vaj a sütéshez
- mandula v. mazsola
- lekvár
Elkészítése:
A tejbe beleszitálom a lisztet, a tojássárgáját pedig elkeverem habosra a cukorral, ezután mehet bele ez is a tejes lisztbe. Alaposan elkeverjük.
Reszeljük bele a citrom héját is. Már csak a tojásfehérje maradt, amit keményre felverünk, és óvatosan, szinte csak beleforgatjuk a masszába, hogy levegős maradjon, és ne törjön nagyon össze.
A vajat megolvasztom, és beleteszem a kicsit magasabb falú palacsintasütőbe. Beleöntjük a tésztát, és addig sütjük az egyik oldalát, amíg nem tudjuk elvágni négybe, és megfordítani. Miután megfordítottuk, akkor óvatosan, a fordító kanalunkkal elkezdjük kisebb darabokra szedni, és készre sütjük.
Mazsolát nem tettem bele, inkább mandulát, amit nagyon kevés vajon pirítottam meg, így puha lett, és nem olyan kiszáradt papírlap.
Tipp:
Én Nagymamám házi szamócalekvárját kínáltam mellé, de bármilyen édes gyümölcslekvár megteszi :)
A császármorzsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 40 g
Zsír: 4 g