Császármorzsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Császármorzsa

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 citrom héja
  • vaj a sütéshez
  • mandula v. mazsola
  • lekvár

Elkészítése:

A tejbe beleszitálom a lisztet, a tojássárgáját pedig elkeverem habosra a cukorral, ezután mehet bele ez is a tejes lisztbe. Alaposan elkeverjük.

Reszeljük bele a citrom héját is. Már csak a tojásfehérje maradt, amit keményre felverünk, és óvatosan, szinte csak beleforgatjuk a masszába, hogy levegős maradjon, és ne törjön nagyon össze.

A vajat megolvasztom, és beleteszem a kicsit magasabb falú palacsintasütőbe. Beleöntjük a tésztát, és addig sütjük az egyik oldalát, amíg nem tudjuk elvágni négybe, és megfordítani. Miután megfordítottuk, akkor óvatosan, a fordító kanalunkkal elkezdjük kisebb darabokra szedni, és készre sütjük.

Mazsolát nem tettem bele, inkább mandulát, amit nagyon kevés vajon pirítottam meg, így puha lett, és nem olyan kiszáradt papírlap.

Tipp:

Én Nagymamám házi szamócalekvárját kínáltam mellé, de bármilyen édes gyümölcslekvár megteszi :)