Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Császármorzsa recept

Császármorzsa
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg mazsola
    • kb 6-7  dl tej
    • 10 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg búzadara
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál vaj

    Recept:

    A mazsolát beáztatjuk. A tejet 3 evőkanál kristálycukorral, a vaníliás cukorral, csipet sóval felforraljuk. Állandóan kevergetve apránként hozzáadjuk a grízt, és kis lángon kevergetve megfőzzük, majd hagyjuk hűlni. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat hozzákeverjük a grízmasszához. A tojásfehérjéből a maradék kristálycukorral kemény habot verünk, és ezt is a grízmasszához adjuk. A mazsolát kinyomkodjuk, és lazán a masszába forgatjuk.A sütőt 200 fokra (gázsütő: 3. fokozat) előmelegítjük. A vajat egy olyan serpenyőben, amit a sütőbe is be tudunk tenni, felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt megsütjük.
    Villával szétdaraboljuk, porcukorral megszórjuk. Így is nagyon finom, de bármilyen lekvárt adhatunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá