Családi kedvenc omlettem recept
Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis doboz tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 10-15 dkg szeletelt bacon
- 1 tk. reszelt parmezán (elhagyható)
- só
- bors
- petrezselyem
- olívaolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát kockára vágom, majd a tojásokkal, tejföllel és a fűszerekkel összekeverem.
Muffinos tepsit vagy szuflé formákat használok a sütéshez:
Pici olívaolajjal megkenem a formákat, majd kibélelem a baconnel, és belekanalazom a tojásos masszát.
A muffin sütéshez hasonlóan kb. 3/4-ig töltöm a formákat, hogy legyen helye feljönni sülés közben.
180 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig sütöm, majd tűpróbával ellenőrzöm.
Ha kész, egy villa segítségével könnyen ki lehet szedni a formából.
Ízlés szerint friss zöldségekkel, kenyérrel vagy Abonettel tálaljuk.
Tipp:
Gyakorlatilag végtelen változatban elkészíthető ez az omlett. Pl.: fokhagymával, snidlinggel, chilivel, zöld fűszerekkel, sajttal a tetejére, stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

