Családi kedvenc omlettem recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 10-15 dkg szeletelt bacon
- 1 tk. reszelt parmezán (elhagyható)
- só
- bors
- petrezselyem
- olívaolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát kockára vágom, majd a tojásokkal, tejföllel és a fűszerekkel összekeverem.
Muffinos tepsit vagy szuflé formákat használok a sütéshez:
Pici olívaolajjal megkenem a formákat, majd kibélelem a baconnel, és belekanalazom a tojásos masszát.
A muffin sütéshez hasonlóan kb. 3/4-ig töltöm a formákat, hogy legyen helye feljönni sülés közben.
180 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig sütöm, majd tűpróbával ellenőrzöm.
Ha kész, egy villa segítségével könnyen ki lehet szedni a formából.
Ízlés szerint friss zöldségekkel, kenyérrel vagy Abonettel tálaljuk.
Tipp:
Gyakorlatilag végtelen változatban elkészíthető ez az omlett. Pl.: fokhagymával, snidlinggel, chilivel, zöld fűszerekkel, sajttal a tetejére, stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »