Családi kedvenc omlettem recept

Hozzávalók:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 10-15 dkg szeletelt bacon
- 1 tk. reszelt parmezán (elhagyható)
- só
- bors
- petrezselyem
- olívaolaj
Elkészítése:
A vöröshagymát kockára vágom, majd a tojásokkal, tejföllel és a fűszerekkel összekeverem.
Muffinos tepsit vagy szuflé formákat használok a sütéshez:
Pici olívaolajjal megkenem a formákat, majd kibélelem a baconnel, és belekanalazom a tojásos masszát.
A muffin sütéshez hasonlóan kb. 3/4-ig töltöm a formákat, hogy legyen helye feljönni sülés közben.
180 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig sütöm, majd tűpróbával ellenőrzöm.
Ha kész, egy villa segítségével könnyen ki lehet szedni a formából.
Ízlés szerint friss zöldségekkel, kenyérrel vagy Abonettel tálaljuk.
Tipp:
Gyakorlatilag végtelen változatban elkészíthető ez az omlett. Pl.: fokhagymával, snidlinggel, chilivel, zöld fűszerekkel, sajttal a tetejére, stb.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »