Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát kockára vágom, majd a tojásokkal, tejföllel és a fűszerekkel összekeverem.
Muffinos tepsit vagy szuflé formákat használok a sütéshez:
Pici olívaolajjal megkenem a formákat, majd kibélelem a baconnel, és belekanalazom a tojásos masszát.
A muffin sütéshez hasonlóan kb. 3/4-ig töltöm a formákat, hogy legyen helye feljönni sülés közben.
180 fokos előmelegített sütőben 10-15 percig sütöm, majd tűpróbával ellenőrzöm.
Ha kész, egy villa segítségével könnyen ki lehet szedni a formából.
Ízlés szerint friss zöldségekkel, kenyérrel vagy Abonettel tálaljuk.
Gyakorlatilag végtelen változatban elkészíthető ez az omlett. Pl.: fokhagymával, snidlinggel, chilivel, zöld fűszerekkel, sajttal a tetejére, stb.