Corn dog recept

Hozzávalók:
- 50 dkg virsli
- 0,5 csésze kukoricaliszt
- 0,5 csésze finomliszt
- 2 nagy csipet só
- 2 csapott tk sütőpor
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csésze tej
- olaj a sütéshez
- saslikpálcák a felszúráshoz
Elkészítése:
A szárazra törölt virsliket keresztben kettévágjuk, majd félbe tört saslikpálcákra tűzzük.
Egy serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk.
A liszteket elkeverjük a sütőporral, sóval, majd hozzáadjuk a tejet, tojást.
Simára keverjük, és egy magasabb pohárba, vagy csészébe töltjük.Ha már jó forró az olaj, akkor a virsliket megmártjuk a sűrű masszában, kicsit lecsepegtetjük, és az olajba fektetve szép barnára
sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Ketchuppal, mustárral kínáljuk.
Tipp:
Már jó régen szerettem volna kipróbálni ezt az egyszerű finomságot, ami tulajdonképpen egy kukoricalisztes bundában sült virslit takar. Nem is csalódtam benne, hisz olyan hamar összeállítható, majd gyorsan ki is süthető. Aztán már csak a falatozás van hátra, és a döntés, hogy kié legyen az utolsó darab. 2,5 dl-es csészét használtam mérőnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »