Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Corn dog recept

Corn dog
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg virsli
    • 0,5 csésze kukoricaliszt
    • 0,5 csésze finomliszt
    • 2 nagy csipet só
    • 2 csapott tk sütőpor
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 csésze tej
    • olaj a sütéshez
    • saslikpálcák a felszúráshoz

    Elkészítése:

    A szárazra törölt virsliket keresztben kettévágjuk, majd félbe tört saslikpálcákra tűzzük.

    Egy serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk.

    A liszteket elkeverjük a sütőporral, sóval, majd hozzáadjuk a tejet, tojást.

    Simára keverjük, és egy magasabb pohárba, vagy csészébe töltjük.Ha már jó forró az olaj, akkor a virsliket megmártjuk a sűrű masszában, kicsit lecsepegtetjük, és az olajba fektetve szép barnára

    sütjük.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.

    Ketchuppal, mustárral kínáljuk.

    Tipp:

    Már jó régen szerettem volna kipróbálni ezt az egyszerű finomságot, ami tulajdonképpen egy kukoricalisztes bundában sült virslit takar. Nem is csalódtam benne, hisz olyan hamar összeállítható, majd gyorsan ki is süthető. Aztán már csak a falatozás van hátra, és a döntés, hogy kié legyen az utolsó darab. 2,5 dl-es csészét használtam mérőnek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá