Hozzávalók:
Elkészítése:
A szárazra törölt virsliket keresztben kettévágjuk, majd félbe tört saslikpálcákra tűzzük.
Egy serpenyőben kétujjnyi olajat forrósítunk.
A liszteket elkeverjük a sütőporral, sóval, majd hozzáadjuk a tejet, tojást.
Simára keverjük, és egy magasabb pohárba, vagy csészébe töltjük.Ha már jó forró az olaj, akkor a virsliket megmártjuk a sűrű masszában, kicsit lecsepegtetjük, és az olajba fektetve szép barnára
sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Ketchuppal, mustárral kínáljuk.
Már jó régen szerettem volna kipróbálni ezt az egyszerű finomságot, ami tulajdonképpen egy kukoricalisztes bundában sült virslit takar. Nem is csalódtam benne, hisz olyan hamar összeállítható, majd gyorsan ki is süthető. Aztán már csak a falatozás van hátra, és a döntés, hogy kié legyen az utolsó darab. 2,5 dl-es csészét használtam mérőnek.