Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Corn dog recept

Corn dog
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 db virsli
    • 1 bögre liszt (2 dl-es bögre a mérce)
    • 1 bögre kukoricaliszt
    • ízlés szerint őrölt fekete bors (nem kell sok)
    • 1 teáskanál só
    • fél teáskanál cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 és 1/4-ed bögre tej
    • olaj a sütéshez
    • 12 db hurkapálca

    Elkészítése:

    A hozzávalókból keverjünk tésztát, amolyan sűrű palacsintatészta állaga legyen. Fűszerezzük enyhén, vagy ízlés szerint.

    A virsliket tűzzük fel a hurkapálcákra és annál fogva forgassuk meg lisztben (ezt a lépést ne hagyjuk ki, mert ha nem így teszünk, lefolyhat a massza a virslikről).

    Töltsük a tésztát magas pohárba és mártsuk meg benne a virsliket. A tészta sűrűségétől függő vastagságú bunda ragad a virslire.

    Azonnal dobjuk forró olajba és süssük szép pirosra. Két percre szedjük papírtörlőre, amíg a fölös olaj lecsöpög róla.
    Ízlés szerint mustárral, majonézzel, ketchuppal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá