Corn Dog recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg virsli
- 20 dkg kukoricadara
- 10 dkg finomliszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-2,5 dl tej
- só
- + ízlés szerinti fűszerek de persze natúr is nagyon finom!
- olaj a sütéshez
- hurkapálcák ( virslinként egy fél)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kikeverjük, a tejből először kevesebbet tegyünk, mert a dara enyhén megdagad a kb. 20 perces pihentetés során, óvatosságból inkább utána öntsünk még hozzá.
A lényeg, sűrű palacsintatészta állagának kell, hogy legyen!
A hurkapálcára feltűzve kellene sütni úgy, hogy egy magas pohárba adagolnánk a tésztát, melybe a pálca segítségével mártanánk a virslit, majd mehetne a forró olajba.
Szerintem. így körülményesebb, hiszen nem biztos, hogy a serpenyőben vagy fritőzben anélkül sülne, hogy valamilyen szinten ne zavarna a pálcika.
Én egy panírozó tálba tettem a tésztát, kényelmesen megforgattam benne a virslit, majd kisütöttem.
Papírtörlőn lecsepegett.
Szintén papírtörlő segítségével megfogtam a virslit és utólag szúrtam bele a pálcát.
Szalma krumplival, különböző szószokkal és/vagy savanyúval, salátával fogyasztjuk :)
Tipp:
Tipp: kukoricadara helyett kukorica liszt is használható!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »