Hozzávalók:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kikeverjük, a tejből először kevesebbet tegyünk, mert a dara enyhén megdagad a kb. 20 perces pihentetés során, óvatosságból inkább utána öntsünk még hozzá.
A lényeg, sűrű palacsintatészta állagának kell, hogy legyen!
A hurkapálcára feltűzve kellene sütni úgy, hogy egy magas pohárba adagolnánk a tésztát, melybe a pálca segítségével mártanánk a virslit, majd mehetne a forró olajba.
Szerintem. így körülményesebb, hiszen nem biztos, hogy a serpenyőben vagy fritőzben anélkül sülne, hogy valamilyen szinten ne zavarna a pálcika.
Én egy panírozó tálba tettem a tésztát, kényelmesen megforgattam benne a virslit, majd kisütöttem.
Papírtörlőn lecsepegett.
Szintén papírtörlő segítségével megfogtam a virslit és utólag szúrtam bele a pálcát.
Szalma krumplival, különböző szószokkal és/vagy savanyúval, salátával fogyasztjuk :)
Tipp: kukoricadara helyett kukorica liszt is használható!