Cinke recept

Hozzávalók: 2 személyre
- 50 dkg hámozott, kockázott burgonya
- só
- 10 dkg liszt
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- tejföl
Elkészítése:
A burgonyát feltesszük főni annyi sós vízben, ami éppen ellepi. 25-30 perc alatt szétfőzzük. Közben felaprítjuk a hagymát és kevés olajon megpirítjuk, félre tesszük. Amikor a krumpli megfőtt, a vízzel együtt összetörjük, majd belekeverjük a lisztet. (A víz mennyiségétől függően lehet, hogy több is kell bele.) A lényeg, hogy elváljon az edény falától.
Amikor kész, a hagymás olajba mártott kanállal kis galuskákat szaggatunk belőle, amiket serpenyőbe rakunk és megpirítjuk. Nem kell forgatni, elég, ha egyik oldala jól átpirul. Amikor kiszedjük tányérra, kínáljunk mellé tejfölt. Nagyon laktató és igazán olcsó étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »