Cinke recept
Hozzávalók: 2 személyre
- 50 dkg hámozott, kockázott burgonya
- só
- 10 dkg liszt
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- tejföl
Elkészítése:
A burgonyát feltesszük főni annyi sós vízben, ami éppen ellepi. 25-30 perc alatt szétfőzzük. Közben felaprítjuk a hagymát és kevés olajon megpirítjuk, félre tesszük. Amikor a krumpli megfőtt, a vízzel együtt összetörjük, majd belekeverjük a lisztet. (A víz mennyiségétől függően lehet, hogy több is kell bele.) A lényeg, hogy elváljon az edény falától.
Amikor kész, a hagymás olajba mártott kanállal kis galuskákat szaggatunk belőle, amiket serpenyőbe rakunk és megpirítjuk. Nem kell forgatni, elég, ha egyik oldala jól átpirul. Amikor kiszedjük tányérra, kínáljunk mellé tejfölt. Nagyon laktató és igazán olcsó étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

