Cinke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:   2 személyre

  • 50 dkg hámozott, kockázott burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • tejföl

Elkészítése:

A burgonyát feltesszük főni annyi sós vízben, ami éppen ellepi. 25-30 perc alatt szétfőzzük. Közben felaprítjuk a hagymát és kevés olajon megpirítjuk, félre tesszük. Amikor a krumpli megfőtt, a vízzel együtt összetörjük, majd belekeverjük a lisztet. (A víz mennyiségétől függően lehet, hogy több is kell bele.) A lényeg, hogy elváljon az edény falától.
Amikor kész, a hagymás olajba mártott kanállal kis galuskákat szaggatunk belőle, amiket serpenyőbe rakunk és megpirítjuk.  Nem kell forgatni, elég, ha egyik oldala jól átpirul. Amikor kiszedjük tányérra, kínáljunk mellé tejfölt. Nagyon laktató és igazán olcsó étel.