Chillis babragu recept
Hozzávalók:
- 40 dkg darált marhahús
- 50 dkg vörös bab konzerv
- 25 dkg főtt kukorica (konzerv)
- 3 dl paradicsomszósz
- 1 db kápia paprika
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 0.5 liter húsleves
- 1 db nagy fej vöröshagyma
- 4 db nagyobb gerezd fokhagyma
- frissen őrölt bors
- 1 db kisebb piros chillipaprika
- egy csipet cayenne bors
- 4 evőkanál olaj
Elkészítése:
Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd vágjuk apró darabokra, a fokhagymát pedig pürésítjük. Egy mélyebb lábosban felforrósítunk egy kevés olajat és a hagymákat megdinszteljük benne.
Öntsük rá a darált húst, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük a paprikával, a chilli-vel és cayenne borssal is.
Ha a hús kifehéredett, adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, és a konzerv paradicsomot, majd 30 percig hagyjuk a tűzön az egészet, felöntve a húslével.
Adjuk hozzá a babkonzervet és a kukoricát, és az egészet forraljuk össze. Ha megfelelő az állaga, fűszerezzük még kedvünkre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

