Chillis babragu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált marhahús
  • 50 dkg vörös bab konzerv
  • 25 dkg főtt kukorica (konzerv)
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 1 db kápia paprika
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 0.5 liter húsleves
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 4 db nagyobb gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 db kisebb piros chillipaprika
  • egy csipet cayenne bors
  • 4 evőkanál olaj

 

Elkészítése:

Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd vágjuk apró darabokra, a fokhagymát pedig pürésítjük. Egy mélyebb lábosban felforrósítunk egy kevés olajat és a hagymákat megdinszteljük benne.

Öntsük rá a darált húst, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük a paprikával, a chilli-vel és cayenne borssal is.

Ha a hús kifehéredett, adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, és a konzerv paradicsomot, majd 30 percig hagyjuk a tűzön az egészet, felöntve a húslével.

Adjuk hozzá a babkonzervet és a kukoricát, és az egészet forraljuk össze. Ha megfelelő az állaga, fűszerezzük még kedvünkre.