Chilis bab löncshússal recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 450 g löncshús
- 1 chilis bab konzerv
- 1 konzerv kukorica
- olaj
- majoránna
- oregánó
- bazsalikom
- bors
- só
- 1 paradicsompüré
- ketchup
- chilipaprika vagy erős pista
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom. Belekockázom a löncshúst, majd krumpli törővel vagy fakanállal összetöröm, hogy darált hús állaga legyen. Kicsit pirítom, majd beleteszem a paradicsompürét és ízlés szerint ketchupot.
A fokhagymát belenyomom, az egészet ízesítem oregánóval, majorannával, bazsalikommal. Kicsit összefőzöm, majd sózom, borsozom. Beleöntöm a babot a levével együtt, majd a kukoricát és még pár percig főzöm.
Aki csípősen szereti az tehet bele chilipaprikát vagy erős pistát is. Kenyérrel tálalom.
Tipp:
Ha nincs paradicsompüré, egész paradicsomot vágok bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »