Chilis bab löncshússal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 450 g löncshús
- 1 chilis bab konzerv
- 1 konzerv kukorica
- olaj
- majoránna
- oregánó
- bazsalikom
- bors
- só
- 1 paradicsompüré
- ketchup
- chilipaprika vagy erős pista
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom. Belekockázom a löncshúst, majd krumpli törővel vagy fakanállal összetöröm, hogy darált hús állaga legyen. Kicsit pirítom, majd beleteszem a paradicsompürét és ízlés szerint ketchupot.
A fokhagymát belenyomom, az egészet ízesítem oregánóval, majorannával, bazsalikommal. Kicsit összefőzöm, majd sózom, borsozom. Beleöntöm a babot a levével együtt, majd a kukoricát és még pár percig főzöm.
Aki csípősen szereti az tehet bele chilipaprikát vagy erős pistát is. Kenyérrel tálalom.
Tipp:
Ha nincs paradicsompüré, egész paradicsomot vágok bele.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.