Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chilis bab löncshússal recept

Chilis bab löncshússal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 450 g löncshús
    • 1 chilis bab konzerv
    • 1 konzerv kukorica
    • olaj
    • majoránna
    • oregánó
    • bazsalikom
    • bors
    • 1 paradicsompüré
    • ketchup
    • chilipaprika vagy erős pista

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom. Belekockázom a löncshúst, majd krumpli törővel vagy fakanállal összetöröm, hogy darált hús állaga legyen. Kicsit pirítom, majd beleteszem a paradicsompürét és ízlés szerint ketchupot.

    A fokhagymát belenyomom, az egészet ízesítem oregánóval, majorannával, bazsalikommal. Kicsit összefőzöm, majd sózom, borsozom. Beleöntöm a babot a levével együtt, majd a kukoricát és még pár percig főzöm.

    Aki csípősen szereti az tehet bele chilipaprikát vagy erős pistát is. Kenyérrel tálalom.

    Tipp:

    Ha nincs paradicsompüré, egész paradicsomot vágok bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá