Chilis bab löncshússal recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 450 g löncshús
- 1 chilis bab konzerv
- 1 konzerv kukorica
- olaj
- majoránna
- oregánó
- bazsalikom
- bors
- só
- 1 paradicsompüré
- ketchup
- chilipaprika vagy erős pista
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre pirítom. Belekockázom a löncshúst, majd krumpli törővel vagy fakanállal összetöröm, hogy darált hús állaga legyen. Kicsit pirítom, majd beleteszem a paradicsompürét és ízlés szerint ketchupot.
A fokhagymát belenyomom, az egészet ízesítem oregánóval, majorannával, bazsalikommal. Kicsit összefőzöm, majd sózom, borsozom. Beleöntöm a babot a levével együtt, majd a kukoricát és még pár percig főzöm.
Aki csípősen szereti az tehet bele chilipaprikát vagy erős pistát is. Kenyérrel tálalom.
Tipp:
Ha nincs paradicsompüré, egész paradicsomot vágok bele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »