Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Céklás húsgolyók recept

Céklás húsgolyók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 15 golyóhoz:

    • 50 dkg darált marhahús
    • 2 szál zöldhagyma
    • 1 tk olíva olaj
    • citrombors
    • petrezselyem
    • 1/2 cékla apró kockákra vágva
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk, félre tesszük.

    A zöldhagymát és a céklát apró kockára vágva a darált húshoz keverjük, petrezselyemmel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy kellőképpen összeálljon a massza. Olívaolajjal lágyítunk a masszán, valamint megakadályozzuk,hogy a sütőben kiszáradjanak a kis céklás golyóbisok, majd kézzel kis golyókat formálunk a masszából.

    Sütőbe tolva kb 25 percig sütjük (amíg aranybarna színű lesz a golyók felszíne). Tetszőleges körettel forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá