Céklás húsgolyók recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 15 golyóhoz:
- 50 dkg darált marhahús
- 2 szál zöldhagyma
- 1 tk olíva olaj
- só
- citrombors
- petrezselyem
- 1/2 cékla apró kockákra vágva
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk, félre tesszük.
A zöldhagymát és a céklát apró kockára vágva a darált húshoz keverjük, petrezselyemmel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy kellőképpen összeálljon a massza. Olívaolajjal lágyítunk a masszán, valamint megakadályozzuk,hogy a sütőben kiszáradjanak a kis céklás golyóbisok, majd kézzel kis golyókat formálunk a masszából.
Sütőbe tolva kb 25 percig sütjük (amíg aranybarna színű lesz a golyók felszíne). Tetszőleges körettel forrón tálaljuk.
Forrás: https://vargaani.blogspot.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.