Céklás húsgolyók recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 15 golyóhoz:
- 50 dkg darált marhahús
- 2 szál zöldhagyma
- 1 tk olíva olaj
- só
- citrombors
- petrezselyem
- 1/2 cékla apró kockákra vágva
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk, félre tesszük.
A zöldhagymát és a céklát apró kockára vágva a darált húshoz keverjük, petrezselyemmel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy kellőképpen összeálljon a massza. Olívaolajjal lágyítunk a masszán, valamint megakadályozzuk,hogy a sütőben kiszáradjanak a kis céklás golyóbisok, majd kézzel kis golyókat formálunk a masszából.
Sütőbe tolva kb 25 percig sütjük (amíg aranybarna színű lesz a golyók felszíne). Tetszőleges körettel forrón tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »