Céklás húsgolyók

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 15 golyóhoz:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 2 szál zöldhagyma
  • 1 tk olíva olaj
  • citrombors
  • petrezselyem
  • 1/2 cékla apró kockákra vágva
  • zsemlemorzsa

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk, félre tesszük.

A zöldhagymát és a céklát apró kockára vágva a darált húshoz keverjük, petrezselyemmel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy kellőképpen összeálljon a massza. Olívaolajjal lágyítunk a masszán, valamint megakadályozzuk,hogy a sütőben kiszáradjanak a kis céklás golyóbisok, majd kézzel kis golyókat formálunk a masszából.

Sütőbe tolva kb 25 percig sütjük (amíg aranybarna színű lesz a golyók felszíne). Tetszőleges körettel forrón tálaljuk.