Burgonyalepény (prósza/tócsi) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya (tisztítva)
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 175 g (1 kis doboz)tejföl
- 6-7 evőkanál liszt
- Olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót (a vöröshagymát apró kockára vágva, a fokhagymát pedig belezúzva vagy reszelve) és egy fakanállal jól összekeverjük.
Annak függvényében adagoljuk hozzá a lisztet, mennyire lesz a massza folyós, ill. ne legyen túl szilárd sem! Olyan állagúnak kell lennie, hogy a forró olajba téve lesimított kis halmokat, lepényeket tudjunk belőle készíteni.
Mindkét oldalát szép barnára,- ropogósra sütjük és szalvétára szedegetve lecsepegtetjük ha nagyon olajos!
Sóval és paprikával kikevert tejfölt adhatunk mellé mártogatósnak, de önmagában is finom házi rágcsa.
Tipp:
Sör,- ill. borkorcsolyának is tökéletesen megteszi, kicsit sósabbra, vagy borsosabbra kell keverni. Van aki megcsípőzi, úgy is nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »