Burgonyalepény (prósza/tócsi) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya (tisztítva)
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál só
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 175 g (1 kis doboz)tejföl
- 6-7 evőkanál liszt
- Olaj a sütéshez
Elkészítése:
A burgonyát sajtreszelőn lereszeljük, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót (a vöröshagymát apró kockára vágva, a fokhagymát pedig belezúzva vagy reszelve) és egy fakanállal jól összekeverjük.
Annak függvényében adagoljuk hozzá a lisztet, mennyire lesz a massza folyós, ill. ne legyen túl szilárd sem! Olyan állagúnak kell lennie, hogy a forró olajba téve lesimított kis halmokat, lepényeket tudjunk belőle készíteni.
Mindkét oldalát szép barnára,- ropogósra sütjük és szalvétára szedegetve lecsepegtetjük ha nagyon olajos!
Sóval és paprikával kikevert tejfölt adhatunk mellé mártogatósnak, de önmagában is finom házi rágcsa.
Tipp:
Sör,- ill. borkorcsolyának is tökéletesen megteszi, kicsit sósabbra, vagy borsosabbra kell keverni. Van aki megcsípőzi, úgy is nagyon finom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »