Burgonya “Sushi” recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A külső réteghez:
- 50 dkg tisztított burgonya
- 1 ek vaj
- só
- őrölt fehér bors
- frissen reszelt szerecsen dió
A töltelékhez:
- 4 szelet főtt sonka
- 1 szál angol zeller
- 1 pritamin paprika
- 3 szép zöld kel levél
A szóráshoz:
- szezám mag és lenmag
Elkészítése:
Burgonyákat sós vízben puhára főzzük, levét leöntjük ,1-2 evőkanálnyi vajat hozzá adva, krumplinyomóval krémes állagúra törjük. Ízlésünk szerint sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd langyosra hűtjük.
A kel leveleket és a zellerszálat forró vízgőz felett megpároljuk.
Frissen tartó fóliából egy nagyobb darabot vágunk és ezen kézzel egyenletesen szétnyomkodjuk a burgonya pürét, majd hosszanti felébe a kel leveleket terítjük, ezt sonka szeletekkel fedjük, vékony csíkokra vágott zeller és pritamin paprika kerül még rá.
A feltekeréshez én egy bambusz alátétet hívtam segítségül, amivel jó szorosan a fóliával együtt tekertem “sushit”!
Pár órára hűtőbe tesszük, majd szezám-és lenmag keverékkel megszórjuk, recés késsel karikákra szeljük, lehűtve kínáljuk. Balzsamos ecetbe vagy szója szószba is mártogathatjuk, a gyerekek nálam rántott husi mellé fogyasztották köretként.
Legközelebb a tölteléket kiegészítem még sajttal, és többféle zöldséget is bevetek majd.
Finom volt és látványos! Kötényeket felkötni:) Jó étvágyat!
Tipp:
Kicsit fura, kicsit különc megközelítése a krumpli pürének :) Előételként-szója szószba vagy balzsam ecetbe mártogatva,de akár köretként, sült-és bundázott húsok mellé is kínálhatjuk.