Buggyantott tojás recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 l víz
- 1 ek ecet 20%
- csipet só
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A vizet az ecettel és a sóval lábasban felforraljuk.
A tojást kis tálkába ütjük, és amikor a víz forr, egy merőkanálba öntjük, majd a merőkanállal együtt a vízbe engedjük.
3 percig főzzük, amíg a fehérje megfő, de a sárgája folyékony marad.
A tojásokat kanál segítségével óvatosan kivesszük a merőkanálból.
Általában ételek kiegészítőjeként, főtt tojás, vagy tükörtojás helyett használható. Önálló ételként ízlés szerint fűszerezve, pirítós kenyérrel is fogyasztható.
A buggyantott tojás kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 170 kcal
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 12 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 12 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.