Buggyantott tojás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 l víz
  • 1 ek ecet 20%
  • csipet só
  • 4 tojás

Elkészítése:

A vizet az ecettel és a sóval lábasban felforraljuk.

A tojást kis tálkába ütjük, és amikor a víz forr, egy merőkanálba öntjük, majd a merőkanállal együtt a vízbe engedjük.

3 percig főzzük, amíg a fehérje megfő, de a sárgája folyékony marad.

A tojásokat kanál segítségével óvatosan kivesszük a merőkanálból.

Általában ételek kiegészítőjeként, főtt tojás, vagy tükörtojás helyett használható. Önálló ételként ízlés szerint fűszerezve, pirítós kenyérrel is fogyasztható.