Brokkolis pite recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A pite elkészítése tart a legtovább, így azzal kezdjük. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást és a hideg vajat, majd az egészet tésztává gyúrjuk. Igyekezni kell, mert a vaj miatt könnyen olvad, és ez a nyújtásánál sok bosszúságot tud okozni. Kivajazunk egy piteformát, és a tésztát beleigazítjuk. Amíg felmelegedik a sütő, a tésztát a formával együtt a hűtőbe tesszük.
A brokkolit pár perc alatt sós vízben puhára pároljuk, közben pedig a pitét is a sütőbe tesszük. 180 fokon sütjük addig, amíg az oldala szép pirosra nem sül. (Azért, hogy a tészta ne veszítse el a formáját, sütőpapírt helyeztem a közepére, és egy lábast állítottam rá.)
A húst egy kanál olívaolajon 2 gerezd fokhagymával megpirítjuk, majd sóval, oregánóval, majoránnával, borssal és bazsalikommal ízesítjük. Miközben pirul, a mártás alapanyagait, a tojást, a tejszínt és 1 gerezd apróra vágott fokhagymát összekeverjük és egy picit megsózzuk.
Miután a pite megsült, a tésztára halmozzuk az apróra vágott brokkolit, valamint a darált húst.
Meglocsoljuk a mártással, reszelt sajttal borítjuk a tetejét, és további 30 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük.
A brokkolis pite kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 11 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »