Brokkolis-gombás csirkeragu recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 tasak gyors rizs (250 g)
- 10 dkg margarin
- 30 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg brokkoli
- 30 dkg gomba
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek curry
- 1 húsleveskocka
Elkészítése:
A rizst kifőzzük és ha kész 1 ek margarinon megforgatjuk.
A húst kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük és feltesszük főni (lehet mirelit is). A gombát is felszeleteljük.
Serpenyőben 3 ek. margarinon a gombát kb 10 percig pároljuk. A megfőtt (de nem szétomlós) brokkolit is a gombához adjuk. Összeforgatjuk és egy tálra szedjük a zöldségeket.
A maradék margarint is felforrósítjuk és a csirkemellet fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáöntünk 2 dl, vízben feloldott húsleveskockát és beleöntjük a főzőtejszínt is. Sóval, borssal, curryvel fűszerezzük.
Ha megfőtt a hús visszatesszük a zöldségeket és még egyet forralunk rajta. Rizzsel körítve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.