Brokkolis-gombás csirkeragu recept
Hozzávalók:
- 2 tasak gyors rizs (250 g)
- 10 dkg margarin
- 30 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg brokkoli
- 30 dkg gomba
- 2 dl főzőtejszín
- 2 ek curry
- 1 húsleveskocka
Elkészítése:
A rizst kifőzzük és ha kész 1 ek margarinon megforgatjuk.
A húst kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük és feltesszük főni (lehet mirelit is). A gombát is felszeleteljük.
Serpenyőben 3 ek. margarinon a gombát kb 10 percig pároljuk. A megfőtt (de nem szétomlós) brokkolit is a gombához adjuk. Összeforgatjuk és egy tálra szedjük a zöldségeket.
A maradék margarint is felforrósítjuk és a csirkemellet fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáöntünk 2 dl, vízben feloldott húsleveskockát és beleöntjük a főzőtejszínt is. Sóval, borssal, curryvel fűszerezzük.
Ha megfőtt a hús visszatesszük a zöldségeket és még egyet forralunk rajta. Rizzsel körítve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

