Brokkolis-gombás csirkeragu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 tasak gyors rizs (250 g)
  • 10 dkg margarin
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg brokkoli
  • 30 dkg gomba
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 ek curry
  • 1 húsleveskocka

Elkészítése:

A rizst kifőzzük és ha kész 1 ek margarinon megforgatjuk.

A húst kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük és feltesszük főni (lehet mirelit is). A gombát is felszeleteljük.

Serpenyőben 3 ek. margarinon a gombát kb 10 percig pároljuk. A megfőtt (de nem szétomlós) brokkolit is a gombához adjuk. Összeforgatjuk és egy tálra szedjük a zöldségeket.

A maradék margarint is felforrósítjuk és a csirkemellet fehéredésig pirítjuk rajta. Hozzáöntünk 2 dl, vízben feloldott húsleveskockát és beleöntjük a főzőtejszínt is. Sóval, borssal, curryvel fűszerezzük.

Ha megfőtt a hús visszatesszük a zöldségeket és még egyet forralunk rajta. Rizzsel körítve tálaljuk.