Brokkolipüré csirkehússal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 300 g brokkoli
- 50 ml sovány tej
- 2 tk vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1⁄2 tk só
- 300 g csirkemell
- 150 g zsírszegény joghurt
- fűszerkeverék (csirkefűszer)
- só
- olívaolaj
- szezámmag
Elkészítése:
A csirkemellet kockákra vágjuk és egy tálba rakjuk. A joghurtot összekeverjük a fűszerkeverékkel és pici sóval, ráöntjük a csirkehúsokra és jól átkeverjük. Két óra hosszat állni hagyjuk, majd forró olajban zsírjára sütjük.
A brokkolit forró, sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, majd kézi mixer segítségével összekeverjük a sóval, vajjal, tejjel és a zúzott fokhagymával. Egy tányérra halmozzuk, rátesszük a kisült hússzeleteket és megszórjuk szezámmaggal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »