Brokkolipüré csirkehússal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 300 g brokkoli
- 50 ml sovány tej
- 2 tk vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1⁄2 tk só
- 300 g csirkemell
- 150 g zsírszegény joghurt
- fűszerkeverék (csirkefűszer)
- só
- olívaolaj
- szezámmag
Elkészítése:
A csirkemellet kockákra vágjuk és egy tálba rakjuk. A joghurtot összekeverjük a fűszerkeverékkel és pici sóval, ráöntjük a csirkehúsokra és jól átkeverjük. Két óra hosszat állni hagyjuk, majd forró olajban zsírjára sütjük.
A brokkolit forró, sós vízben puhára főzzük.
Leszűrjük, majd kézi mixer segítségével összekeverjük a sóval, vajjal, tejjel és a zúzott fokhagymával. Egy tányérra halmozzuk, rátesszük a kisült hússzeleteket és megszórjuk szezámmaggal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »