Bolognai avokádós taco recept

Hozzávalók:
- 1 csomag tortilla lap
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 üveg bolognai szósz
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 ek olaj
- 1 csomag mozzarella sajt
- 1 avokádó
Elkészítése:
A darált húst a bolognai alappal elkészítjük: a hagymát kevés olajon megdinszteljük, belerakjuk a darált húst. Ha a hús megpirult, hozzáöntjük a bolognai szószt. Kicsit hagyjuk együtt főni kb. 5 percig, és kész.
A tortilla lapot felmelegítjük serpenyőben, csíkba kb. a közepére halmozzuk a bolognai húst úgy, hogy majd fel tudjuk tekerni.
Teszünk bele avokádót, mozzarella sajtot, és feltekerjük. Visszahelyezzük a feltekert, megtöltött tortillákat a forró serpenyőbe pár másodpercre, hogy kicsit megbarnuljon. Így finom ropogós lesz, jobban élvezhető.
Mellé tehetünk csípős szószt,tejfölt vagy jégsalátát is.
Jó étvágyat!
Tipp:
Opció még a csirkés-mozzarellás,vagy a csirkés-uborkás tortilla is. Öntetnek pedig majonéz, vagy csípős szósz kerülhet bele. Reggelire készíthetünk akár rántottás-paradicsomos verziót is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »