Bolognai avokádós taco

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag tortilla lap
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 üveg bolognai szósz
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 csomag mozzarella sajt
  • 1 avokádó

Elkészítése:

A darált húst a bolognai alappal elkészítjük: a hagymát kevés olajon megdinszteljük, belerakjuk a darált húst. Ha a hús megpirult, hozzáöntjük a bolognai szószt. Kicsit hagyjuk együtt főni kb. 5 percig, és kész.

A tortilla lapot felmelegítjük serpenyőben, csíkba kb. a közepére halmozzuk a bolognai húst úgy, hogy majd fel tudjuk tekerni.

Teszünk bele avokádót, mozzarella sajtot, és feltekerjük. Visszahelyezzük a feltekert, megtöltött tortillákat a forró serpenyőbe pár másodpercre, hogy kicsit megbarnuljon. Így finom ropogós lesz, jobban élvezhető.

Mellé tehetünk csípős szószt,tejfölt vagy jégsalátát is.

Jó étvágyat!

Tipp:

Opció még a csirkés-mozzarellás,vagy a csirkés-uborkás tortilla is. Öntetnek pedig majonéz, vagy csípős szósz kerülhet bele. Reggelire készíthetünk akár rántottás-paradicsomos verziót is.