Bodzavirág palacsintatésztában recept

Hozzávalók:
- 5 db tenyérnyi bodzavirág
- 2 púpozott evőkanál étkezési keményítő
- 2 púpozott evőkanál finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só
- ízlés szerint ásványvíz
Sütéshez:
- 2,5 dl étolaj
Szóráshoz:
- ízlés szerint vaníliás porcukor
Elkészítése:
A bodzavirágokat megmossuk, papírtörlőn megszárítjuk.
A tojást, cukort, sót jól kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a keményítőt és a lisztet. Végül annyi ásványvizet keverünk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk.
Az étolajat felmelegítjük és a tésztába mártott bodzavirágot az olajba tesszük, mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »