Barbecue pörkölt recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg sertés comb, lapocka vagy csirke esetleg pulykamell
- 1 fej lilahagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 kozerv kukorica
- 10-15 dkg bacon
- olaj
- só
- barbecue szósz
- víz
- 1 pörköltíz kocka
- 1 füstöltíz kocka
Elkészítése:
A hagymát felkockázzuk, nem kell túl apróra és kevés olajon megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva sózzuk.
A húst csíkokra vágjuk, a bacont apró kockákra (kapható olyan bacon, ami eleve nagyon apróra fel van darabolva, az kifejezetten jó ehhez az ételhez). A répát is megpucoljuk és felkarikázzuk.
A hagymára rátesszük a húst, a bacont és a répát. Kevés vízzel felengedjük. Amikor forrni kezd, akkor hozzáadjuk a pörkölt- és füstöltíz kockát. Amikor a hús már majdnem megpuhult és a szaftja besűrűsödött, hozzáadjuk a kukoricát és a barbecue szószt, majd készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »