Barbecue pörkölt recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg sertés comb, lapocka vagy csirke esetleg pulykamell
- 1 fej lilahagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 kozerv kukorica
- 10-15 dkg bacon
- olaj
- só
- barbecue szósz
- víz
- 1 pörköltíz kocka
- 1 füstöltíz kocka
Elkészítése:
A hagymát felkockázzuk, nem kell túl apróra és kevés olajon megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva sózzuk.
A húst csíkokra vágjuk, a bacont apró kockákra (kapható olyan bacon, ami eleve nagyon apróra fel van darabolva, az kifejezetten jó ehhez az ételhez). A répát is megpucoljuk és felkarikázzuk.
A hagymára rátesszük a húst, a bacont és a répát. Kevés vízzel felengedjük. Amikor forrni kezd, akkor hozzáadjuk a pörkölt- és füstöltíz kockát. Amikor a hús már majdnem megpuhult és a szaftja besűrűsödött, hozzáadjuk a kukoricát és a barbecue szószt, majd készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »