Barbecue pörkölt recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg sertés comb, lapocka vagy csirke esetleg pulykamell
- 1 fej lilahagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 kozerv kukorica
- 10-15 dkg bacon
- olaj
- só
- barbecue szósz
- víz
- 1 pörköltíz kocka
- 1 füstöltíz kocka
Elkészítése:
A hagymát felkockázzuk, nem kell túl apróra és kevés olajon megdinszteljük, majd a tűzről lehúzva sózzuk.
A húst csíkokra vágjuk, a bacont apró kockákra (kapható olyan bacon, ami eleve nagyon apróra fel van darabolva, az kifejezetten jó ehhez az ételhez). A répát is megpucoljuk és felkarikázzuk.
A hagymára rátesszük a húst, a bacont és a répát. Kevés vízzel felengedjük. Amikor forrni kezd, akkor hozzáadjuk a pörkölt- és füstöltíz kockát. Amikor a hús már majdnem megpuhult és a szaftja besűrűsödött, hozzáadjuk a kukoricát és a barbecue szószt, majd készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

