Bajor perec saláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 bajor perec
- olíva olaj
- vaj
- 4-5 retek
- koktél paradicsom
- kígyó uborka
- 1 maréknyi bébi spenót
Az öntethez:
- olíva olaj
- tárkony ecet
- só, bors
- 1 ek mustár
- 1 ek méz
Sztori:
Nemrég volt szerencsém Bajorországban néhány napot eltöltenem. Az oktatáson amin részt vettünk a szünetekben bajor perecet kínáltak, amit félbevágva, fűszeres vajjal megkenve tálaltak. Mit ne mondjak, nekem nagyon bejött. Az ötlet tulajdonképpen innen származik. Próbáljátok ki a perecet kicsit megpirítva és salátába keverve.
Elkészítése:
A perecet felkarikázzuk, majd egy kis olíva olaj és vaj keverékében megpirítjuk. Félretesszük, majd elkészítjük a salátát.
A retket és az uborkát felkarikázzuk, a paradicsomokat elfelezzük.
Az öntet hozzávalót elkeverjük, majd a salátára öntjük. Ehhez adjuk a pirított perec karikákat és a bébi spenótot.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »