Bajor perec saláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 bajor perec
- olíva olaj
- vaj
- 4-5 retek
- koktél paradicsom
- kígyó uborka
- 1 maréknyi bébi spenót
Az öntethez:
- olíva olaj
- tárkony ecet
- só, bors
- 1 ek mustár
- 1 ek méz
Sztori:
Nemrég volt szerencsém Bajorországban néhány napot eltöltenem. Az oktatáson amin részt vettünk a szünetekben bajor perecet kínáltak, amit félbevágva, fűszeres vajjal megkenve tálaltak. Mit ne mondjak, nekem nagyon bejött. Az ötlet tulajdonképpen innen származik. Próbáljátok ki a perecet kicsit megpirítva és salátába keverve.
Elkészítése:
A perecet felkarikázzuk, majd egy kis olíva olaj és vaj keverékében megpirítjuk. Félretesszük, majd elkészítjük a salátát.
A retket és az uborkát felkarikázzuk, a paradicsomokat elfelezzük.
Az öntet hozzávalót elkeverjük, majd a salátára öntjük. Ehhez adjuk a pirított perec karikákat és a bébi spenótot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »