Bajor perec saláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 bajor perec
  • olíva olaj
  • vaj
  • 4-5 retek
  • koktél paradicsom
  • kígyó uborka
  • 1 maréknyi bébi spenót

Az öntethez:

  • olíva olaj
  • tárkony ecet
  • só, bors
  • 1 ek mustár
  • 1 ek méz

Sztori:

Nemrég volt szerencsém Bajorországban néhány napot eltöltenem. Az oktatáson amin részt vettünk a szünetekben bajor perecet kínáltak, amit félbevágva, fűszeres vajjal megkenve tálaltak. Mit ne mondjak, nekem nagyon bejött. Az ötlet tulajdonképpen innen származik. Próbáljátok ki a perecet kicsit megpirítva és salátába keverve.

Elkészítése:

A perecet felkarikázzuk, majd egy kis olíva olaj és vaj keverékében megpirítjuk. Félretesszük, majd elkészítjük a salátát.

A retket és az uborkát felkarikázzuk, a paradicsomokat elfelezzük.

Az öntet hozzávalót elkeverjük, majd a salátára öntjük. Ehhez adjuk a pirított perec karikákat és a bébi spenótot.