Baconos camembert leveles tésztában recept
Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott leveles tészta
- 4 db kerek camembert sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg bacon
- 10 dkg ementáli sajt
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.
A bacont apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük.
A tésztát 4 felé vágjuk, és kinyújtjuk olyan méretűre, hogy egy kerek sajt beleférjen (kb. 15 x 15 cm).
Mindegyik tészta közepére teszünk egy egész sajtot, a tetejére egy kanálnyi bacont, és a tészta széleinél fogva becsomagoljuk az egészet. A tetejét jól összecsípjük, hogy sütés közben ne folyjon ki a sajt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojással lekenjük, reszelt ementáli sajttal megszórjuk, és 200-220 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Salátával, áfonyalekvárral tálaljuk.
A baconos camembert leveles tésztában kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 28 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

