Baconos camembert leveles tésztában recept

Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott leveles tészta
- 4 db kerek camembert sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg bacon
- 10 dkg ementáli sajt
Elkészítése:
A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.
A bacont apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük.
A tésztát 4 felé vágjuk, és kinyújtjuk olyan méretűre, hogy egy kerek sajt beleférjen (kb. 15 x 15 cm).
Mindegyik tészta közepére teszünk egy egész sajtot, a tetejére egy kanálnyi bacont, és a tészta széleinél fogva becsomagoljuk az egészet. A tetejét jól összecsípjük, hogy sütés közben ne folyjon ki a sajt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojással lekenjük, reszelt ementáli sajttal megszórjuk, és 200-220 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Salátával, áfonyalekvárral tálaljuk.
A baconos camembert leveles tésztában kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 28 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »