Baconos camembert leveles tésztában

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Baconos camembert leveles tésztában

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 4 db kerek camembert sajt
  • 1 tojás
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg ementáli sajt

Elkészítése:

A leveles tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.

A bacont apró kockára vágjuk, és egy serpenyőben kisütjük.

A tésztát 4 felé vágjuk, és kinyújtjuk olyan méretűre, hogy egy kerek sajt beleférjen (kb. 15 x 15 cm).

Mindegyik tészta közepére teszünk egy egész sajtot, a tetejére egy kanálnyi bacont, és a tészta széleinél fogva becsomagoljuk az egészet. A tetejét jól összecsípjük, hogy sütés közben ne folyjon ki a sajt.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojással lekenjük, reszelt ementáli sajttal megszórjuk, és 200-220 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Salátával, áfonyalekvárral tálaljuk.