Baconbe tekert burgonya fűszeresen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 főre:
- 1,5 kg burgonya
- kb 25-30 dkg bacon
- 3 nagyobb vöröshagyma
- ételízesítő
- zsír
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, félbe illetve negyedbe vagdaljuk. Egy tálba öntjük az ételízesítőt, beleforgatjuk egyenként a gerezdeket, majd begöngyöljük a baconnal.
Szorosan egymás mellé helyezzük a zsírral kikent tepsiben, tetejükre karikázzuk a vöröshagymát, kevés (kb 1 dl) vizet öntünk rá, majd alufóliával letakarva, 180 fokon puhára pároljuk. Ha megpuhult a burgonya, levesszük a fóliát és pirosra sütjük, majd tálaljuk.
Tipp:
Én meghintettem még apróra vágott petrezselyemmel és karikázott paradicsomot is tettem a tetejére. Gazdagítottam még sajttal is, bazsalikommal is. Salátával nagyon finom, gyors étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »