Baconbe tekert burgonya fűszeresen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 4 főre:
- 1,5 kg burgonya
- kb 25-30 dkg bacon
- 3 nagyobb vöröshagyma
- ételízesítő
- zsír
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, félbe illetve negyedbe vagdaljuk. Egy tálba öntjük az ételízesítőt, beleforgatjuk egyenként a gerezdeket, majd begöngyöljük a baconnal.
Szorosan egymás mellé helyezzük a zsírral kikent tepsiben, tetejükre karikázzuk a vöröshagymát, kevés (kb 1 dl) vizet öntünk rá, majd alufóliával letakarva, 180 fokon puhára pároljuk. Ha megpuhult a burgonya, levesszük a fóliát és pirosra sütjük, majd tálaljuk.
Tipp:
Én meghintettem még apróra vágott petrezselyemmel és karikázott paradicsomot is tettem a tetejére. Gazdagítottam még sajttal is, bazsalikommal is. Salátával nagyon finom, gyors étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »