Babos ragu tésztával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- paprika-paradicsom, ha van friss, ha nincs jó a fagyasztott is
- kb 30-40 dkg fejtett bab (ha nincs, babkonzerv)
- 1 gerezd fokhagyma
- kb 20 dkg mexikói zöldségkeverék
- kevés oregánó
- só
- őrölt pirospaprika
- kevés étolaj
- 1 pár virsli
- 50 dkg tészta
Elkészítése:
Az olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, ha kész rárakjuk a pirospaprikát. Ugyanúgy mintha pörkölt alapot készítenénk. Hozzáadjuk a mirelit fejtett babot, kevés vízzel felengedjük, fűszerezzük és puhára főzzük.
Ha majdnem kész, akkor adjuk hozzá a felkarikázott virslit és összefőzzük. Jó sűrű legyen a szaftja.
A tésztát forró, sós vízben kifőzzük és a raguval együtt tálaljuk.
Tipp:
Ha szeretjük a csípőset, tehetünk bele Erős Pistát, vagy chili paprikát.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.