Babos ragu tésztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 nagy fej vöröshagyma
- paprika-paradicsom, ha van friss, ha nincs jó a fagyasztott is
- kb 30-40 dkg fejtett bab (ha nincs, babkonzerv)
- 1 gerezd fokhagyma
- kb 20 dkg mexikói zöldségkeverék
- kevés oregánó
- só
- őrölt pirospaprika
- kevés étolaj
- 1 pár virsli
- 50 dkg tészta
Elkészítése:
Az olajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük, ha kész rárakjuk a pirospaprikát. Ugyanúgy mintha pörkölt alapot készítenénk. Hozzáadjuk a mirelit fejtett babot, kevés vízzel felengedjük, fűszerezzük és puhára főzzük.
Ha majdnem kész, akkor adjuk hozzá a felkarikázott virslit és összefőzzük. Jó sűrű legyen a szaftja.
A tésztát forró, sós vízben kifőzzük és a raguval együtt tálaljuk.
Tipp:
Ha szeretjük a csípőset, tehetünk bele Erős Pistát, vagy chili paprikát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »