Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt paradicsomos sajtkrém recept

Aszalt paradicsomos sajtkrém
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg krémfehér sajt, vagy feta
    • 30 dkg félzsíros friss sajt, vagy mascarpone
    • 5 dkg fűszeres olívaolajban eltett aszalt paradicsom
    • kakukkfű
    • bazsalikom
    • oregánó
    • zúzott fokhagyma
    • őrölt színes bors

    Elkészítése:

    Miután a paradicsomszeleteket apróra vágjuk, a hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A hozzávalók mennyisége ízlés szerint variálható addig, amíg úgy nem érezzük, épp ilyennek szerettük volna.

    Frissen is finom, de másnapra teljesedik ki igazán.

    Tipp:

    Csinálhatjuk fetából és mascarponéből is, de nagyon finom, és persze pénztárca-barátabb is, ha krémfehér sajtot és friss sajtot használunk.

    A krémből nem csak szendvicsekre került, ebédkészítéshez is használtam. Kivajaztam egy tűzálló tálat, belesimítottam egy réteg sajtkrémet, szórtam rá vajon, fokhagymával, borssal megsütött gombaszeleteket, befedtem borsos tejföllel, a tetejére pedig reszeltem füstölt és natúr edami sajtot. Zöldséges rizzsel ettük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá