Aszalt paradicsomos sajtkrém recept

Hozzávalók:
- 20 dkg krémfehér sajt, vagy feta
- 30 dkg félzsíros friss sajt, vagy mascarpone
- 5 dkg fűszeres olívaolajban eltett aszalt paradicsom
- kakukkfű
- bazsalikom
- oregánó
- zúzott fokhagyma
- őrölt színes bors
- só
Elkészítése:
Miután a paradicsomszeleteket apróra vágjuk, a hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A hozzávalók mennyisége ízlés szerint variálható addig, amíg úgy nem érezzük, épp ilyennek szerettük volna.
Frissen is finom, de másnapra teljesedik ki igazán.
Tipp:
Csinálhatjuk fetából és mascarponéből is, de nagyon finom, és persze pénztárca-barátabb is, ha krémfehér sajtot és friss sajtot használunk.
A krémből nem csak szendvicsekre került, ebédkészítéshez is használtam. Kivajaztam egy tűzálló tálat, belesimítottam egy réteg sajtkrémet, szórtam rá vajon, fokhagymával, borssal megsütött gombaszeleteket, befedtem borsos tejföllel, a tetejére pedig reszeltem füstölt és natúr edami sajtot. Zöldséges rizzsel ettük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »