Aszalt paradicsomos sajtkrém recept
Hozzávalók:
- 20 dkg krémfehér sajt, vagy feta
- 30 dkg félzsíros friss sajt, vagy mascarpone
- 5 dkg fűszeres olívaolajban eltett aszalt paradicsom
- kakukkfű
- bazsalikom
- oregánó
- zúzott fokhagyma
- őrölt színes bors
- só
Elkészítése:
Miután a paradicsomszeleteket apróra vágjuk, a hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A hozzávalók mennyisége ízlés szerint variálható addig, amíg úgy nem érezzük, épp ilyennek szerettük volna.
Frissen is finom, de másnapra teljesedik ki igazán.
Tipp:
Csinálhatjuk fetából és mascarponéből is, de nagyon finom, és persze pénztárca-barátabb is, ha krémfehér sajtot és friss sajtot használunk.
A krémből nem csak szendvicsekre került, ebédkészítéshez is használtam. Kivajaztam egy tűzálló tálat, belesimítottam egy réteg sajtkrémet, szórtam rá vajon, fokhagymával, borssal megsütött gombaszeleteket, befedtem borsos tejföllel, a tetejére pedig reszeltem füstölt és natúr edami sajtot. Zöldséges rizzsel ettük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

