Aszalt paradicsomos sajtkrém

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Aszalt paradicsomos sajtkrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg krémfehér sajt, vagy feta
  • 30 dkg félzsíros friss sajt, vagy mascarpone
  • 5 dkg fűszeres olívaolajban eltett aszalt paradicsom
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • oregánó
  • zúzott fokhagyma
  • őrölt színes bors

Elkészítése:

Miután a paradicsomszeleteket apróra vágjuk, a hozzávalókat összekeverjük egy tálban. A hozzávalók mennyisége ízlés szerint variálható addig, amíg úgy nem érezzük, épp ilyennek szerettük volna.

Frissen is finom, de másnapra teljesedik ki igazán.

Tipp:

Csinálhatjuk fetából és mascarponéből is, de nagyon finom, és persze pénztárca-barátabb is, ha krémfehér sajtot és friss sajtot használunk.

A krémből nem csak szendvicsekre került, ebédkészítéshez is használtam. Kivajaztam egy tűzálló tálat, belesimítottam egy réteg sajtkrémet, szórtam rá vajon, fokhagymával, borssal megsütött gombaszeleteket, befedtem borsos tejföllel, a tetejére pedig reszeltem füstölt és natúr edami sajtot. Zöldséges rizzsel ettük.